Laboratorium

Milispec biedt een breed scala aan laboratoriumsystemen, bemonsteringsproducten, testapparatuur en trainingsprogramma’s voor medewerkers die onze oplossingen gebruiken.

Met de focus op autonome veldtesten, wordt testapparatuur op maat gemaakt in een handzaam formaat trunks of op locatie inzetbare ISO-containerlaboratoria.
Sommige testkits zijn standaard Milispec Testkits voor Diesel, Kerosine (Jet-A1 of JP-8, F-34) geworden en worden al door een aantal MOD’s gebruikt.

Testkits worden ontwikkeld op basis van door de klant noodzakelijke tests die in het veld moeten worden uitgevoerd volgens internationale methoden op het moment van hanteren zoals beschreven in STANAG’s
De kits zijn samengesteld met de nieuwste beschikbare testtechnologieën die hun functionaliteit hebben bewezen tijdens veldoperaties en gesimuleerde situaties.

ATP koffer3kleiner

Microbiologische Testkit

Milispec International heeft haar expertise op het gebied van detectiemethoden van micro-organismen in water, brandstof en andere procesvloeistoffen vergroot. Naast de bekende kweekmethoden zoals Easicult Combi ® dipslides, die je informatie geven over verschillende soorten groei in je product na dagen of weken, is Milispec de officiële distributeur geworden voor Luminultra’s ® 2e generatie ATP testen.

Deze 2e generatie sneltest is niet alleen geschikt voor het testen van water, maar ook voor vele andere vloeistoffen zoals (bio) diesel, kerosine en metaalbewerkingsvloeistoffen.

De meting is betrouwbaarder, wordt niet beïnvloed door vrij ATP uit dode cellen. Met behulp van de speciaal ontwikkelde gratis software is het meten van ATP een fluitje van een cent geworden en kan het worden uitgevoerd door personeel zonder specifieke chemische achtergrond.

Met behulp van de verder ontwikkelde Lumicalc ®Licenced Software kan meer geavanceerde functionaliteit worden gebruikt voor trendbewaking, grafische weergave, uitgebreide gegevensopslag en opties voor het delen van gegevens.

Door co-ontwikkeling met NAVO-bondgenoten is een draagbare testkit ontwikkeld die naast militaire out-of-area operaties kan worden gebruikt door tank- en scheepsmeters, de offshore- en scheepvaartindustrie, water- en petrochemische laboratoria en procesindustrie. Het is de enige testmethode met verificatie- en validatiestappen en wordt geleverd met reagentia die niet noodzakelijk ingevroren of gekoeld hoeven te worden tijdens transport en opslag. Binnen enkele minuten heb je gekwantificeerde informatie over microbiologische groei.
Heb je op DIT MOMENT een probleem of niet?

Een van de meer geavanceerde draagbare microbiologische oplossingen die wij van LuminUltra aanbieden is de GeneCount Q-PCR veld testkit. Q-PCR testen zijn bekend geworden tijdens de COVID-19 pandemie en ook onze kit is geschikt om dit virus binnen 2 uur te detecteren. De kit wordt ook gebruikt voor de detectie van bacteriën zoals Pseudonomas, Legionella en E-Coli. Bel ons voor meer gedetailleerde informatie 010-4400980.

 

Fuel Sampling and Analysis

Milispec heeft draagbare testkits ontwikkeld om de kwaliteit van olie, benzine, kerosine en dieselbrandstoffen te bepalen.
De testkits bevatten materialen om monsters te verkrijgen uit bulkinstallaties en zijn ontwikkeld voor gebruik onder zware omstandigheden zoals militaire operaties en offshore.
Testkits zijn op maat gemaakt en kunnen bestaan ​​uit tests van fysieke kenmerken en vervuilingstests tot snelle microbiologische besmettingstests voor kwaliteitsborging en monitoring.
Naast draagbare kits bieden we ook volledig uitgeruste laboratoriumcontainers voor brandstof.