Defensie

Zoals de bedrijfsnaam al doet vermoeden is Milispec International gespecialiseerd in bepaalde producten voor Homeland Security en de defensie-industrie.
Als onafhankelijk bedrijf leveren wij een ruim assortiment van militaire gestandaardiseerde verbruiksgoederen zoals smeermiddelen, reinigingsmiddelen, verf en lijm op de militaire specificaties zoals de NAVO STANAGS, MIL-Spec, BS, TL, DefStan, PVE, en OEM specificaties zoals Boeing, Airbus, GE goedgekeurd, Sneckma, en anderen.

Wapen Onderhoud

Onderhoudsproducten voor vuurwapens.

Milispec International biedt onderhoudsconcepten voor professionele vuurwapens volgens de laatste NAVO-specificaties en richtlijnen. Tijdens het Schietsport Informatie Weekend SIW 2002 in Nederland in november 2002 is een aantal professionele producten op de Nederlandse markt gebracht voor hobby-, jacht- en sportschutters.

Deze wapenolie is binnen de NAVO gestandaardiseerd voor reiniging, smering en conservering van alle kaliber vuurwapens.
S-761 is een volledig synthetisch product dat geen oplosmiddelen of vaste stoffen zoals PTFE bevat. Het product heeft geen irriterende geur en wordt niet ‘plakkerig’ tijdens opslagperiodes van de wapens.

Lubricants

Dit zijn de producten waarmee we ons bedrijf meer dan 12,5 jaar geleden begonnen en die nog steeds onze core business zijn; Smeermiddelen goedgekeurd volgens militaire specificaties.
Tegenwoordig zijn wij in staat om elk door het leger goedgekeurd smeermiddel te leveren voor elk voertuig, vliegtuig, marineschip of installatie.
Dit kan alleen door niet beperkt te zijn tot één merk. We maken een voorselectie van producten van topmerkfabrikanten over de hele wereld op basis van prestaties, beschikbaarheid en prijs.

Als gespecialiseerde partner van de OEM’s van smeermiddelen hebben we veel openbare aanbestedingen ontvangen aan ministeries van Defensie, maar we zijn ook in staat om kleine hoeveelheden nicheproducten te leveren in door de klant gewenste verpakkingsgrootte en dienovereenkomstig oliebestendige aangepaste labels.

Brandstof opslag & behandeling

Met jarenlange ervaring is Milispec International in staat brandstofinstallatie- en distributieprojecten te leveren voor statische of mobiele installaties.

Als onafhankelijke brandstofkwaliteitsspecialist zijn wij in staat om complete of gedeeltelijke brandstofboerderijen te leveren die voldoen aan internationale en militaire specificaties. Onze oplossingen kunnen flexibele brandstofopslagcontainers, filter- en waterafscheideroplossingen, leidingen, slangen, koppelingen, brandstof- en ontbrandingsinstallaties omvatten.
We werken samen met betrouwbare partners die de beste oplossing bieden die is afgestemd op de lokale situatie en omstandigheden.

Brandstofbemonstering en analyse

Milispec heeft draagbare testkits ontwikkeld om de kwaliteit van olie, benzine, kerosine en dieselbrandstoffen te bepalen.

De testkits bevatten materialen om monsters te verkrijgen uit bulkinstallaties en zijn ontwikkeld voor gebruik onder zware omstandigheden zoals militaire operaties en offshore.

Testkits zijn op maat gemaakt en kunnen bestaan ​​uit tests van fysieke kenmerken en vervuilingstests tot snelle microbiologische besmettingstests voor kwaliteitsborging en monitoring.
Naast draagbare kits bieden we ook volledig uitgeruste laboratoriumcontainers voor brandstof.